tisdag 10 september 2013

Podcast och Tekniken inom stickning

Jag känner nära ett beroende... eller beroende är för fint ord, besatthet är nog snarare det närmsta jag kommer.... till stickpodden alltså. Lyssnar ikapp avsnitten nu. Var lite trög i starten, "Jaha, vaddå podcast. Ska jag lyssna på när andra stickar?". Men så var det ju inte riktigt. Elin och Karin berör med kunskap, personlighet och starkt stickintresse. De bara sprudlar ut stickinspiration. Ibland gråter jag, ibland skrattar jag och ibland kollar jag upp alla tipsen i programmen. 
OJ vad mycket bra tips jag fått genom stickpodden! Herrejösses! I ett avsnitt tipsade de om tekniker i stickningens värld och appen JKnit anammade jag direkt. Där laddar man upp mönstret man har (perfekt eftersom det transporteras direkt från Ravelry till mobilen) och sedan kan man markera rader och läsa mönstret därifrån. Så detta gjorde jag igår. Fungerar hur bra som helst, så nu har jag bara min mobil och stickkorgen. Slut på papper och slut på kladderi med pennan:) Och det finns tusentals fler appar inom handarbete att upptäcka. Nu ska jag fortsätta attacklyssna på resten av avsnitten och sticka på min Inspira Cowl... tar ju sin lilla tid att lyssna på över 30 avsnitt men snart är jag ikapp...  Sticka lugnt därute.

Stickpodden

2 kommentarer:

  1. Hoppla! Här finns den minsann mer att lära mig när vi ses! Stickpod? Spännande! Nu har jag hunnit lite mer en meter på spetskanten. Hur lång ska den vara tror du? Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att jag läste någonstans att en "normalstor" pytt hade en ca 2 meter lång uddkant... men kanske det kan stå på garnomera hur lång den bör vara. Måste visa dig stickpodden nästa gång vi ses:) Så rolig! Kram!

      Radera