tisdag 27 augusti 2013

Spännande




Igår damp det ner i postlådan, mitt Debbie Bliss Baby Cashmerino... och vilket garn sen och vilken snygg färg det var. Säger bara WOW vad skönt att klappa på... då var det ju helt klart lite spännande om det var lika gött att sticka med.



Jag slängde ju min February Lady Sweater (eller i alla fall oket med garn och allt) i soporna och har faktiskt inte ångrat en gång att jag slängde så hemskt garn (skulle ju aldrig använda det ändå). Men under helgen som gått har jag ju haft tid att surfa runt lite på Ravelry och ångrat mig. Nu ska mitt möte med Debbie Bliss bli en Creature Comforts cardi, eller försöka mig på att göra en snarare. Den har fått både bra och dåliga kommentarer så inte är jag sämre än att jag måste prova.

Och vilket garn:) MMMmmmmm var känslan som spratt i både fingrar och stickor. Glider bra, blir jämnt och fint. Flätmönstret har däremot så mycket annorlunda (mot vad jag är van vid) minskningar och ökningar och flätor och annat jox, så även om koftan är enkel till formen liknar mönstret inte något annat jag stickat.... spännande....


... och så har ju min Swallowtail hamnat på blockning. MYCKET balsam fick det bli för det blev rätt stickigt (vilket faktiskt är vad jag hört innan men som vanligt måste jag gå med strömmen och prova själv) och får bevisa att andra har rätt... Men hur den ska bli som färdigblockad är inget annat än spännande....

2 kommentarer:

  1. Va? Balsam på garnet/sjalen? Så duktig du r och så fixar du alla mönster på engelska också!
    Ska bli spännande att se hur fin koftan blir!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har hört för länge sen att balsambad ska göra stickigt garn mindre stickigt... Men måste säga att jag inte tycker det blirnån skillnad direkt... Däremot luktar det fantastiskt:)

      Radera